sobota 1. března 2008

Přístav a přidání více lodí

V tomto článku si představíme přístav Korthion.

Zvolíme "CREATE CRUISE", loď (boat) Mini_tug, umístění (location) na východním pobřeží ostrova Andros u přístavu Korthion ( souřadnice cca 37.47N a 24.59E).

A spustíme SAIL NOW.

Objevíme se na remorkéru (vlečném člunu). Tyto lodě se používají k vlečení velkých lodí z přístavu. Jsou silné a dobře manévrují.



Protože nejsme v přístavu a s největší pravděpodobností na moři kousek od něj tak se vydejme nejprve do přístavu.

Vzhled přístavu je poplatný scenérii v níž leží. My jsme v standardní scenérii demoverze a to je Egejské moře. Přístavy jsou si zde podobné. V jiných scenériích mohou vypadat přístavy úplně jinak a navíc je možné jejich vzhled i měnit uživatelem (někdy příště). Přístav jako celek je většinou chráněn hrází.

Dovolím si doporučit vypnout potopení při kolizi "SINK WHEN COLLIDED". Jinak se bez zkušeností s lodí dost natrápíte opakovanými pokusy přiblížit se k hrázi a nenarazit...



Vjezd do přístavu je signalizován semaforem s blikajícím červeným světlem. Při přiblížení se objeví většinou nějaký uvítací pozdrav a často se ozve i nějaký zvuk - zpěv ptáků, muzika, přístavní zvuky.




Po najetí na pozici loď uvážeme pomocí SHIFT-D, objeví se signalizace "DOCKED".



V reálném přístavu bývá většinou více než jen naše loď a tak to tedy napravíme.

Stiskneme B a objeví se okno, dole vybereme záložku Boats (lodě). V pravé části (sekce Available - dostupné) vybereme člun Cruiser a stiskneme Add (přidat). V levé části k naší lodi s číslem 1 (značené Me) se přidá nová loď - je označená číslem 2.

Zapneme mapu M a zvětšíme (ZOOM IN) si ji tak aby celý prostor zabíral přístav. Vidíme tak kromě naší lodě i loď 2. Klikneme na "Move selected item", poté na novou loď a myší ji přesuneme k molu. Zavřeme mapu. Pomocí TAB se přepneme na novou loď, ověříme pozici a loď uvážeme SHIFT D.

Párkrát to zopakujeme a dostane například toto:



Pokračování příště.

Žádné komentáře: